LogoTop
SokLeft

Aktuellt

2015-01-13
Stora Ljudbokspriset 2015

En finaljury per kategori lyssnar just nu på de fem ljudböcker som fått flest röster i varje kategori. Vinnarna i de tre kategorierna kommer att presenteras av juryns ordförande under galan den 2 mars. StorySide kan stolt berätta att vi har en nominerad i såväl Skönlitteratur, JAg heter inte Miriam av Majgull Axelsson i uppläsning av Katarina Ewerlöf, som i Barn- och ungdom, Allegiant av Veronica Roth i uppläsning av Viktor Åkerblom och Callin Öhrvall Delmar.

http://www.storaljudbokspriset.se/


2013-06-18
Krimineller nominerad till Stora Ljudbokspriset 2013 - Copy
Stora Ljudboksprisets nomineringsjury har bland de 50 anmälda titlarna valt ut sju som nu lämnas vidare till finaljuryn. En trend bland årets nominerade böcker är att många av böckerna är upplästa av författaren. Stora Ljudbokspriset delades ut för första gången på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 2009. På årets bokmässa den 26 september delas priset ut av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Priset går till den ljudbok som förmedlar bästa upplevelse baserat på tolkning och berättelse och delas lika mellan författaren och uppläsaren. Krimineller nomineras med motiveringen: "Väldigt annorlunda kriminalberättelser som överraskade positivt. Jakob Eklund ger en medryckande suggestiv tolkning av berättelsen om “paret i bilen” som blir riktigt obehaglig. Marie Richardson’s inläsning av prästen är vardagsrealistisk men ändå väldigt otäckt." Övriga titlar är: Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz Författare och uppläsare Göran Rosenberg, Bonnier Audio Fallvatten Författare och uppläsare Mikael Niemi, Piratförlaget Jag ringer mina bröder Författare Jonas Hassen Khemiri, uppläsare Hamadi Khemiri, Bonnier Audio Little Bee Författare Chris Cleave, uppläsare Malena Laszlo, översättning Ulla Danielsson A Nice Noise När duvorna försvann Författare Sofi Oksanen, uppläsare Niklas Falk, översättning Janina Orlov, Bonnier Audio Torka aldrig tårar utan handskar, 1. Kärleken Författare och uppläsare Jonas Gardell, Norstedts

2013-06-03
StorySide köps av Storytel
StorySide köps av Storytel, i och med det flyttar förlaget in på Storytels kontor på Birger Jarlsgatan. För StorySide innebär det att förlaget fortsätter som vanligt, men i ett sammanhang med fokus på ljudböcker, vilket kommer vara en styrka för förlaget. För mer info kontakta Helena Gustafsson

2013-03-19
Flaskpost från P får Ljudboksdeckarpris!

Lördagen den 16 mars tillkännagavs att del tre i serien, Flaskpost från P, kammar hem priset Bästa ljudboksdeckare som delas ut av Stora Ljudbokspriset. Det är första gången priset delas ut.

Juryns motivering lyder:

"Flaskpost från P är en medryckande, kuslig och spännande deckare av Jussi Adler-Olsen som Stefan Sauk tolkar och gestaltar på ett intelligent och teatraliskt sätt. Författaren använder schabloner för karaktärerna, men skruvar till dem. Berättelsen vrids och böjs men brister aldrig. Polisarbetet utförs på ett autentiskt sätt och morden skildras med avvägd distans. Uppläsningen ger liv åt många karaktärer på ett sätt som verkligen fungerar."

- Det är en stor glädje för oss på förlaget att Jussi Adler Olsens ljudbok kammar hem priset. Och att Stefan Sauk får det erkännande han förtjänar. Stefan är en grym uppläsare och att han dessutom var med och startade StorySide en gång i tiden gör det extra kul för oss, säger Helena Gustafsson, vd på StorySide.

Jussi Adler-Olsen sitter i Barcelona och skriver på sin nästa bok och kunde därför inte närvara på prisutdelningen.

Stefan Sauk turnerar just nu med showen The Sex Guru och framträdde igår i Halmsatd och ikväll i Skara, för att hinna mellan showerna flögs han till priscermonin med helikopter sponsrad av Eskilstuna kommun!


2013-03-15
Möt Nathan Englander

Nathan Englander är en av USA:s mest omtalade och kritikerhyllade författare idag. Med humor och värme skriver han om sådant som berör alla: kulturkrockar, otroliga livsöden och identitetsfrågor.

Nyligen utkom han med sin första bok på svenska. Den heter "Vad vi pratar om när vi pratar om Anne Frank" och är en novellsamling. StorySide släpper hans titelnovell i ljudform i slutet av mars.

Brombergs Bokförlag har bjudit in Englander och tillsammans med Vi läser ordnar de en författarträff på Fria Teatern.

Eftersom att det är en liten lokal är det klokt att anmäla sig till info@brombergs.se för att säkert få en plats.


2013-01-22
Var det bra så? vald till årets Stockholm läser bok!

Lena Anderssons debutroman Var det bra så? är vald till årets Stockholm läser-bok. Den gavs ut som ljudbok 2004.

Juryns motivering
"I ett Stockholm som drar isär väljer vi att läsa, eller läsa om, Lena Anderssons Var det bra så? En kylig påminnelse om den ofullbordade framtiden."


Om Stockholm läser
En stad, en bok. Inom projektet Stockholm läser anordnas läsecirklar, författarsamtal och evenemang med anknytning till en utvald bok. Stockholm läser drivs av Författarcentrum i samarbete med Stockholms stadsbibliotek. Läs mer på Stockholm läsers blogg2013-01-09
Kristoffer Cras i Gomorron Sverige

Se när författaren Kristoffer Cras berättar om ljudboken Svenneskräp i Gomorron Sverige.
2012-12-14
Julklappstips!

Här kommer några julklappstips från oss!

Till deckarfantasten:
Någon av Jussi Adler-Olsens böcker om avdelning Q, eller varför inte alla fyra?
Kvinnan i rummet, Fasanjägarna, Flaskpost från P (nominerad till Årets Ljudboksdeckare) och Journal 64.

Eldnatt av isländskan Yrsa Sigurðardóttir, pappersboken blev nominerad till bästa översatta deckare 2012 av Svenska Deckarakademin, ljudboken är suveränt inläst av populära Angela Kovács.

Till mamma/farmor/mormor:
Vilken bok som helst av Karin Brunk-Holmqvist eller Marianne Cedervall, det är roligt och även lite nerkittlande.

Till tonåringen:
Storyside har flera fina ungdomsböcker i ljudform bland andra Hungerspelen, de flesta går numera att köpa via iTunes, så varför inte ett presentkort på itunes och tips om att där även finns ljudböcker!

Till pendlaren:
Krimineller, varje novell tar ungefär en resa fram och tillbaka till jobbet! Eller varför inte Wallanderboxen med alla tio Wallanderböckerna, lyssning som räcker länge.

Till frun:
Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson, en bok som kom för några år sedan men som är högaktuell som biofilm i januari.
Felicia försvann, Anna Wahlgrens dotter berättar utelämnande om sitt liv, fantastisk inläsning av Julia Dufvenius.

Till maken:
Varför inte någon av vårens spännande deckare, I skuggan av de döda eller De korrupta. Eller kanske Munken som sålde sin ferarri, en av våra mest populära ljudböcker inom personlig utveckling inläst av Stefan Sauk.

Vill du ha fler tips, hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig hitta rätt ljudbok!
info@storyside.se

God jul & gott nytt år!
Helena & Gabriela


2012-11-20
Årets bästa ljudboksdeckare!

För tredje gången är Stefan Sauk nominerad till ett ljudbokspris! Denna gång är det Stora ljudbokspriset som nominerat Jussi Adler-Olsens Flaskpost från P som Stefan läser till Årets bästa ljudboksdeckare.

Totalt har tre böcker nominerats och titlarna tillkännagavs idag kl. 14.00 på en cermoni under Deckardagen i Eskilstuna.

StorySide har under 2012 givit ut de fyra första delarna (Kvinnan i rummet, Fasanjägarna, Flaskpost från P och Journal 64) i Jussi Adler-Olsens serie om Avdelning Q, en avdelning vid Köpenhamnspolisen som arbetar med s.k. cold cases. Valet av Stefan som uppläsare är en lyckträff, ljudböckerna har legat på alla topplistor sedan de kom ut i maj och förlaget får återkommande rosande mejl från lyssnare, framför allt för Stefans tolkning av kriminalinspektör Carl Mörks assistent Assad.

- Jag har på skoj sagt till Stefan att han snart kan ge sig ut på turné som Assad, så populär är han hos de som lyssnar säger Helena Gustafsson, vd och förläggare på StorySide.

Vem som vinner får vi veta på prisutdelningen den 16 mars 2013, också den i Eskilstuna.
Ljudboken är inspelad hos Visuellt ljud.


2012-10-23
Prisnominerade böcker hos Storyside

Storyside har inte mindre än två ljudböcker som i pappersboksform nominerats till prestigefyllda priser.
Det är Pter Fröberg Idlings Sång till den storm som ska komma som nominerats till Augustpriset i den skönlitterära klassen och Eldnatt Yrsa Sigurdardóttir som nominerats av Svenska Deckarakademin för bästa översatta kriminalroman!

Augustpris juryns motivering för Sång till den storm som ska komma:

Några septemberveckor i Phnom Penh år 1955 utgör ett skälvande preludium till en kommande katastrof. Triangeldramat mellan den unge Pol Pot, hans politiska huvudmotståndare Sam Sary och den vackra Somaly, är en raffinerad orkestrering av begärets komplexitet; av maktens dynamik, erotikens politik och slumpens metodik. Honungsljus, jasminte, ett dammkorns knastrande i grammofonen – Peter Fröberg Idlings Sång till den storm som ska komma besjunger fiktionens förmåga att komma sanningen in på livet.


More Results:
Punch
© StorySide AB  |  Besöksadress: Birger Jarlsgatan 41 A, 111 45 Stockholm  |  info@storyside.se
Om Cookies  |  Sitemap